Cursus en Vergadercentrum Domstad, Koningsbergerstraat 9 Utrecht
Regio
Utrecht
Circonnect partner Rijkswaterstaat organiseert samen met Partners for Innovation op 15 april een symposium over Refuse & Rethink. Het doel van dit symposium is het vergroten van de aandacht voor deze circulaire strategieën binnen het onderwijs (o.a. ontwerp-, marketing- en bedrijfskunde).
Het is belangrijk dat (toekomstige) ontwerpers, marketeers en bedrijfskundigen worden opgeleid om kritisch te zijn over de noodzaak van bepaalde producten en diensten, en dat zij op een systeemniveau kunnen denken over het vervullen van functies en behoeftes. Ook in het bedrijfsleven valt nog veel te winnen. Daar wordt nog nauwelijks gevraagd naar refuse & rethink-oplossingen. Circulaire ontwerpers, marketeers en bedrijfskundigen moeten dus ook in staat zijn om het belang en de meerwaarde van zulke ideeën te bepleiten.
Samen met de deelnemers verkennen we hoe we deze belangrijke vaardigheden nog beter in het curriculum kunnen integreren. Het belooft een interessante middag te worden met presentaties en workshops van de volgende experts:
Dr. Ir. Inge Oskam, lector circulair ontwerpen & ondernemen, HvA
Inge Oskam is sinds 2007 lector bij de Hogeschool van Amsterdam (HvA) en geeft sinds 2015 leiding aan het lectoraat Circulair Ontwerpen & Ondernemen. Ze promoveerde aan de Vrije Universiteit op onderzoek naar de rol van stakeholderinteractie in de ontwikkeling van duurzame business-modellen.
Presentatie: Rethink als strategie om het probleem bij de wortel aan te pakken Workshop: Aan de slag met de rethink-tool
Laura Niessen, PhD kandidaat, Maastricht University
Laura Niessen is een promovendus die werkt aan duurzame consumptie (sufficiency of consuminderen) door bedrijven en circulaire bedrijfsmodellen in het door de ERC gefinancierde Circular X-project van het Maastricht Sustainability Institute.
Nog te bevestigen spreker uit het bedrijfsleven
Het symposium vindt plaats op 15 april van 13:00 tot 17:00 (inloop vanaf 12:30, incl. netwerkborrel) bij Cursus en Vergadercentrum Domstad (Koningsbergerstraat 9 3531 AJ Utrecht).
We nodigen je van harte uit om deel te nemen! En neem gerust een collega mee.
De afdeling Circulaire Economie en Afval van Rijkswaterstaat is het kenniscentrum over circulaire economie en afval. Onze ambitie is de grondstof kringlopen te sluiten en een circulaire economie daarmee dichterbij te brengen. Samen met ketenpartners werkt Rijkswaterstaat aan het sluiten van materiaal- of productketens door het uitvoeren van projecten op gebied van circulair ontwerpen, duurzame inkoop en kringloop van ketens zoals kunststof en textiel.