• Datum

    15Oct

  • Tijdstip

    9:00 - 12:00

  • Locatie

    Social Impact Factory, Utrecht

  • Regio

    Utrecht

Circulair filter PvE Tool

Introductie

Met de Circulair Filter PvE Tool veranker je circulariteit stevig in het Programma van Eisen (PvE) van je product. Deze tool zorgt ervoor dat je circulariteit naadloos kan integreren in jouw productontwerp, in plaats van het als een aparte checklist toe te voegen. Met de circulaire filter beoordeel je de eisen waaraan jouw product moet voldoen, waardoor de principes van de circulaire economie tastbaar worden en je ze makkelijker kunt integreren in het ontwerpproces.

Workshop

In deze workshop ga je aan de slag met het (her)opstellen van een circulair PvE. Samen met andere ontwerpers en bedrijven ga je onder begeleiding van een ervaren trainer aan de slag met de tool en ontvang je ondersteuning waar nodig.

Wat levert deelname je op?

  • Snel inzicht in de eisen waaraan een circulair productontwerp moet voldoen.
  • Je legt de basis voor de ideation fase van je productontwerp, waarin je ideeën verzamelt om (deel)oplossingen voor jouw ontwerpvraagstuk te vinden.
  • Je krijgt ondersteuning als je nog geen ervaring hebt met het opstellen van een PvE.

Voor wie is deze workshop?

  • Sectorniveau: Maakindustrie, Bouw, Consumptiegoederen en Kunststoffen.
  • Organisatieniveau: Mkb-bedrijven die nog weinig kennis van en ervaring hebben met het circulair ontwerpen van producten.
  • Activiteitsniveau: Circulair (her)ontwerp van een nieuw product en integreren van circulaire eisen in bestaande of nieuwe PvE’s.

Wat kost het om deel te nemen?

Deelname aan deze workshop is kosteloos. Dit is een speciaal aanbod om je kennis te laten met de Circulair Filter PvE Tool.

Verdiep je in de Circulair Filter PvE Tool

Wil jij je voorafgaand aan de deze workshop meer verdiepen in de Circulair Filter PvE Tool? Ontdek hier of de tool ook jou verder kan helpen.

Ja, ik doe mee

CIRCONNECT partner

CIRCO

De circulaire economie ontstaat niet vanzelf. CIRCO (een programma van TKI-CLICKNL) richt zich op het in beweging brengen van een nieuwe markt. CIRCO activeert daarom – met steun van de overheid – ondernemers en creatieve professionals om producten, diensten en businessmodellen te (her)ontwerpen om vervolgens circulair te ondernemen.

Bekijk profiel

Read more about

Branchevereniging Meubelindustrie en Interieurbouw (CBM)

Koninklijke CBM is de branchevereniging voor de meubelindustrie en interieurbouw. Bij CBM zijn zo'n 600 bedrijven aangesloten die gerelateerd zijn aan de meubelindustrie en onder de CAO vallen. CBM ontzorgt en helpt ondernemers o.a. met juridische ondersteuning, vakopleiding, energie en duurzaamheid.

Bekijk profiel

Read more about

Hogeschool van Amsterdam

De Hogeschool van Amsterdam (HvA) is een kennisinstelling met een breed aanbod aan hoger beroepsonderwijs. Door de koppeling van onderwijs en praktijkgericht onderzoek draagt de HvA bij aan de vernieuwing van de beroepspraktijk. Circular design bij de HvA omvat onderzoek en onderwijs bij verschillende HvA-faculteiten.

Bekijk profiel

Read more about

TU Delft

Binnen de faculteit van Industrieel ontwerpen aan de TU Delft houdt de vakgroep Design for Sustainability zich bezig met duurzame productontwikkeling en ontwerpen binnen de circulaire economie.

Bekijk profiel

Read more about

Gerelateerde events

22Oct
  • Webinar

Circular Tactics & Tools Talk – Omdenken van je product of dienst

Read more about

Ontvang nieuws en updates

Expert kennis, handige informatie en meer, meteen in je inbox.

Naam

Blijf op de hoogte

Expert kennis, handige informatie en meer. Rechtstreeks in je inbox.

Naam