Het opnieuw laten bekleden van een bank is te veel gedoe. Tweedehandswinkels zijn muf. En voor iets meer geld kopen jouw klanten liever een nieuwe, dan een gerepareerde telefoon. Uit onderzoek blijkt dat consumenten niet altijd open staan voor circulaire producten. Hoe maken we het kopen van gerepareerde en gebruikte producten toegankelijk en aantrekkelijk voor consumenten?
Bedrijven experimenteren volop met deze vraag. Ikea vervangt de Koopjeshoek door de Circular Hub. Drop&Loop maakt het mogelijk om gebruikte kleding in te leveren bij de Albert Heijn. De United Repair Center is gevestigd op een A-locatie in Amsterdam. Wat kunnen wij leren van deze initiatieven?
Op donderdag 10 november gaan wij in gesprek met retailers en gedragswetenschappers: wat kunnen de fashion- en meubelsector van elkaar leren? Wat werkt en wat werkt niet? Hoe kan gedragswetenschap ons helpen in het vormgeven van een soepele en prettige customer journey?
Aan het woord
Arnoud van Vliet, Manager CSR & Quality bij de Zeeman
Marieke Kamphuis, oprichter van The Substitute
Antoine Heideveld, directeur Het Groene Brein
Praktisch
Datum: donderdag 10 november 2022
Tijd: 19.30 tot 21.00 uur. Inloop is vanaf 18.00 uur inclusief een hapje eten
Locatie: De Groene Afslag, Laren
Inschrijven
Dit event is onderdeel van het jubileumfeest van Het Groene Brein. Dit evenement richt zich op retailers met circulaire ambities en gedragswetenschappers. Let op: voor dit event zijn er slechts een beperkt aantal plekken beschikbaar. Schrijf je dus snel in via de website van het Versnellingshuis.
Het Versnellingshuis richt zich op het bedrijfsleven uit het mkb omdat ondernemers de grootste impact realiseren richting hun afnemers, toeleveranciers en uiteindelijk de consument. Samen kunnen we systeem veranderen richting een circulaire economie.